Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Laptop Cooling

  1. #1
    Member COYOT3_CBSclan's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    States
    Posts
    311
    Points
    860
         User Info     Contact     Gamer ID
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    States
    Posts
    311
    Points
    860

    Default Laptop Cooling

    I looked up ways to have my laptop run at cooler degrees but they haven't really worked. The only one I haven't tried is those fans that go underneath the laptop.

    These are my temperatures just idling at the desktop. Measured with Speccy.
    http://prntscr.com/7hrnyo

    These are my temperatures if I was playing a game such as 7 Days To Die or Battlefield... whatever
    http://prntscr.com/7hil5y

    It cuts the performance soooo much.
    I have tried unplugging the battery and just having the charger in.
    I have it lifted up about 1 inch so that an airflow gets under it.

    Please dont post stupid answers like pour water on it for liquid cooling and such, yes I know I need to get a real pc as well.

    0 Not allowed! Not allowed!

  2. #2
    Damn Daniel JesusLover666's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    /bin/laden
    Posts
    1,114
    Points
    2,360
         User Info     Contact     Gamer ID
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    /bin/laden
    Posts
    1,114
    Points
    2,360

    Default

    Have you tried turning it off and back on again?

    0 Not allowed! Not allowed!

  3. #3
    Member COYOT3_CBSclan's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    States
    Posts
    311
    Points
    860
         User Info     Contact     Gamer ID
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    States
    Posts
    311
    Points
    860

    Default

    Quote Originally Posted by JesusLover666 View Post
    Have you tried turning it off and back on again?
    No? I never thought about that. I leave it on 24/7 because I am very busy and don't have time for it to reboot

    0 Not allowed! Not allowed!

  4. #4
    Damn Daniel JesusLover666's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    /bin/laden
    Posts
    1,114
    Points
    2,360
         User Info     Contact     Gamer ID
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    /bin/laden
    Posts
    1,114
    Points
    2,360

    Default

    Quote Originally Posted by COYOT3_CBSclan View Post
    No? I never thought about that. I leave it on 24/7 because I am very busy and don't have time for it to reboot
    It sounds like I was joking, because that's the generic "tech support phrase" but actually if your uptime is too high you'll notice some performance issues, and you'll miss out on security updates.

    0 Not allowed! Not allowed!

  5. #5
    Member COYOT3_CBSclan's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    States
    Posts
    311
    Points
    860
         User Info     Contact     Gamer ID
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    States
    Posts
    311
    Points
    860

    Default

    Quote Originally Posted by JesusLover666 View Post
    It sounds like I was joking, because that's the generic "tech support phrase" but actually if your uptime is too high you'll notice some performance issues, and you'll miss out on security updates.
    I was joking as well. I am going to take it apart and blow it out. Clean off the heat sink too. For some reason I never get updates for windows. Even if I manually have it to download I let it load for 6 hours yesterday and no progress. Just gave up.

    0 Not allowed! Not allowed!

  6. #6
    Desu Development
    Pomf pomf :3
    Fuck Sky's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    WOW ANIME MAN WOW
    Posts
    1,137
    Points
    1,687
         User Info     Contact     Gamer ID
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    WOW ANIME MAN WOW
    Posts
    1,137
    Points
    1,687
    Gamer IDs

    Gamertag: Hexpresso PSN ID: WideDongWeary Steam ID: twitchhexpresso

    Contact info:

    Youtube Channel: http://www.youtube.com/ Kik Username: Wownicehack

    Default

    You can't measure AMD temps with Speccy.... you need to download AMD's program.

    0 Not allowed! Not allowed!
    geadszf1231qewrg

  7. #7
    Member COYOT3_CBSclan's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    States
    Posts
    311
    Points
    860
         User Info     Contact     Gamer ID
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    States
    Posts
    311
    Points
    860

    Default

    Quote Originally Posted by OSaMaBiNLoGiN View Post
    You can't measure AMD temps with Speccy.... you need to download AMD's program.
    Do you have a link then? This; http://support.amd.com/en-us/kb-arti...emMonitor.aspx
    Doesn't have temperature.

    0 Not allowed! Not allowed!

  8. #8
    Breathe Carolina <3
    Former GFX'er
    TrueCrime's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    CHIRAQ NIGGA
    Posts
    2,054
    Points
    4,476
         User Info     Contact     Gamer ID
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    CHIRAQ NIGGA
    Posts
    2,054
    Points
    4,476

    Default

    Open up laptop, clean off the shitjob of paste application the factory often does, apply new paste PROPERLY, clean dust off heatsink. Enjoy cooler temps.

    @skai/coyot3 : Core Temp is what I used on my AMD fx6300 and it works fine

    1 Not allowed! Not allowed!
    epicly memed

  9. #9
    I'ma Fuckin Scalie

    Feckless.'s Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    F̷̧̨̙̞̱̥̓̄̂ͯ̃ͬ̚̚͟U&#
    Posts
    3,012
    Points
    8,633
         User Info     Contact     Gamer ID
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    F̷̧̨̙̞̱̥̓̄̂ͯ̃ͬ̚̚͟U&#
    Posts
    3,012
    Points
    8,633
    Gamer IDs

    Gamertag: XEFDragon Steam ID: SketchyDragon

    Default

    Quote Originally Posted by TrueCrime View Post
    Open up laptop, clean off the shitjob of paste application the factory often does, apply new paste PROPERLY, clean dust off heatsink. Enjoy cooler temps.

    @skai/coyot3 : Core Temp is what I used on my AMD fx6300 and it works fine
    ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑ ↑

    fuck that shitty ceramic thermal paste they suffocate those chips with, get some silver compound and you're set.

    0 Not allowed! Not allowed!

    Quote Originally Posted by OSaMaBiNLoGiN View Post
    HOLY SHIT KILL YOURSELF
    Quote Originally Posted by Fuck Sky View Post
    Are you fucking retarded

  10. #10
    Member COYOT3_CBSclan's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    States
    Posts
    311
    Points
    860
         User Info     Contact     Gamer ID
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    States
    Posts
    311
    Points
    860

    Default

    Okay I will replace thermal paste. Would it be worth it taking all the innards out and putting them into a real PC case? With more fans and such

    0 Not allowed! Not allowed!

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
All times are GMT -10. The time now is 05:01 AM.
Powered by vBulletin®
Copyright © 2016 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.